Stucwerk

De verschillende soorten stucwerk hebben verschillende functies. Wij bieden de volgende mogelijkheden.

Glad Pleisterwerk

Wij gebruiken glad pleisterwerk voor het egaliseren van wanden en plafonds. Afhankelijk van uw wensen en behoeftes kunnen hiervoor verschillende materialen en technieken worden gebruikt.

U heeft hierin de keuze om de oppervlaktes klaar te maken voor saus of voor behang.   

Wanneer kiezen voor Glad Pleisterwerk? 

Een belangrijk aspect voor Glad pleisterwerk is de ondergrond. Deze moet stofvrij en draagkrachtig genoeg zijn voor een nieuwe laag stucwerk. In de meeste gevallen is het nodig een primer laag (voorstrijkmiddel) te gebruiken. Hiermee creëren we een goede hechting tussen de bestaande ondergrond en de nieuwe stuclaag. Ook voor het aanbrengen van pleisterwerk op gipsplaten is een primer laag noodzakelijk. Gebruikt u geen primer laag op de gipsplaten dan is de kans er groot dat de nieuwe laag los laat. 

In sommige gevallen, zoals in nieuwbouwwoningen, is deze primer laag niet nodig. Hier kan de stuclaag zo worden aangebracht op de bestaande muren en plafonds.

Stucwerk
Glad pleisterwerk in een woonkamer
Stucwerk
Aanbrengen van primer

Sierpleister

Met Sierpleister worden voorzien we uw muren van een dunne laag decoratief stucwerk. Hiermee bereiken we een sierlijke uitstraling van uw woning of bedrijfsruimte. Daarnaast is sierpleister over het algemeen sneller droog. Tevens is het bij sierpleister niet noodzakelijk naderhand te verven en is het stootbestendig. 

  • Kras- en stootvast
  • Direct in de gewenste kleur aanbrengen
  • Schrobvast
  • Makkelijk overschilderbaar
Stucwerk
Wand voorzien van sierpleister met muurverf

Raapwerk

Raapwerk is een stucwerk met een dikke laag cement- of gipsmortel om grove muren en plafonds aan te pakken. Deze laag is tussen de 6 millimeter en 5 centimeter. Met deze techniek worden kunnen grote oneffenheden worden geëgaliseerd. Raapwerk zal er voor zorgen dat uw beschadigde muren er weer als nieuw uit zien. Vanwege de dikte van de laag moet u wel rekening houden met een langere droogtijd. 

Wanneer kiezen voor Raapwerk? 

Raapwerk wordt vooral toegepast om scheve en erg beschadigde muren en plafonds weer recht te maken. Daarom vind je raapwerk bij:

  • Grove beschadigingen door het verwijderen van tegels
  • Het vervangen van badkamer of keuken
Wij werken o.a. met: